Gluvi telefoni

Izem ti Net i chat i ko ga izmisli! Treba bre da idem da šetam, da štrikam, da gledam filmove, da prevodim neku lepu knjigu, da tračarim uz kafu... A ne ovo, pfffffffff!!!!

Pazi sad... Kad pričaš s nekim na chatu, dal' si uvek siguran/sigurna s kim pričaš? Ako jesi, nemoj biti! (Doživela ja, znam šta pričam!) znači već to bi trebalo da te obeshrabri. Onda, ima nešto što se zove "montirani logovi". Neko se pravi da je ti i iskonstruiše dijalog po kome ispada da ti recimo "hotuješ", il' što bi rekli moji Bosanci "hotaš" (obožavam tu reč) sa tom i tom osobom kojoj jedva da znaš nick. Tako da hotuj slobodno, ionako neko uvek može da ti napakuje log, pa uvek možeš da se izvučeš na to da je montiran, hehe!

Onda idemo dalje. Poznaješ osobu, jer ste se već videli uživo, oči u oči, al' ste tad bili totalno cool, pričali o neutralnim stvarima, jedva se sećaš kako osoba izgleda, ako je to bitno, a pre toga i posle toga, na famoznom peveteu, se dešava neka čudna priča koja i jeste, i nije, a ti znaš da nije, al' opet se prepustiš, zato što ti je - lepo! Al' priča ostaje tu. Valjda tako treba da bude. Onda ti pokušaš nešto da kažeš, a desi se nekad da to bude u brzini, pa se rečenice preskaču, prepliću, ne stižeš da odgovoriš na jednu, stiže druga, onda ti (to jest ja, konkretno, meni je to baš svojstveno) misliš da taj neko SIGURNO razume šta ti hoćeš da kažeš, a on u stvari možda protumači to sasvim suprotno i shodno tome reaguje. I onda kreće igra gluvih telefona koja može strašno da se zakomplikuje, jer dok zec objasni da nije zec, mnogo vode proteče Dunavom. Ponekad čak i dodatno objašnjenje još više zapetlja stvari, pošto ti je ponekad teško da nađeš prave reči ili da lepo kažeš - mleko je belo a voda je mokra.

A da ne govorimo o pucanju veze!!!! Ljudi sa nedostatkom samopouzdanja će biti strašno isfrustrirani ako neko slučajno ode s veze upravo u trenutku kad su oni ušli na kanal. "Eto, zbog mene ode!!!" (Promašeni psiholog bi rekao da je ovo pritajena narcisoidnost, ih, kao da svet vrti oko mene/tebe/nje(ga)). Zaboravlja se da živimo u zemlji Srbiji gde sve funkcioniše polovično ili kako-tako. Ne mogu se pohvaliti nekim Bog zna kakvim samopouzdanjem, ali zaista nikada ne mislim da je neko otišao zbog mene, pogotovo što se prvoj meni dešava vrlo često da "ispadnem".

Ima još nešto - nestrpljenje ako odgovor ne stigne u roku od dve sekunde. Pffffffff!!! Prvo, milion puta mi se desi da su mi uključeni i skripta, i MSN, a da sam ja, na primer, u kupatilu. Zašto bih stavljala away nick svaki put kad ustanem od kompa? Drugo, ponekad nešto radim, pišem, prevodim, tražim po Netu, pišem poslovni mail koji mora da se pošalje odmah, na kraju krajeva, pričam već s nekim, a onda se javi osoba C, a ja ne reagujem odmah, pa dobijem razne poruke koje idu od: "Aha, nećeš da pričaš sa mnom", preko "Tu sam kratko, javi se kad izađeš iz gužve" (a ono "tu sam kratko" znači u stvari "javi se odmah") do "Dobro, vidim da si zauzeta, neću da smetam", naravno, da bih ja rekla "ma neeeeeeeee, ne smetaš". Hpmf!

Elem, rekoh ja da treba da štrikam, gajim cveće, idem u pozorište, sređujem police i tome slično. Rekoh? A dal' mi i skripta, i MSN stoje i danas uključeni otkako mi je uključen komp? Stoje!

Da li sam ja normalna? Ko kaže a jesam, e pa on(a) baš nije, hehe!

Коментари

Анониман каже…
eh gluvi telefoni, to mu dodje institucija koja odoleva zubu vremena.Bilo koji oblik komunikacije josh do sada nije pronashao reshenje da izbegne sindrom gluvih telefona. A shta sa njima? Ne znam, dal chekati napredak telepatije ili..Dash sve od sebe sa raspolozhivim sredstvima i vremenom, pa shta nam Bog da.Ponekada ne vredi gluvom govoriti, tako da, mozhda je nash telefon ispravan, mozhda je njihova veza gluva..
A chat, stvarno nekome ko je relativno nov na chatu, mozhe se desiti svashta da pogreshno razume, a opet..

Shta sam se rasipsala kad nemam shta da kazhem, nemoj neko Nadu da mi dirao ujedam!
Nada Đurović каже…
Katjushko... I kad bih nekad pomislila da zatvorim ovaj blog, opet ne bih... Volim kad dodjesh i pishesh ovde. Mnogo mi znachi. Hvala.