Kad bih bila...

Kad bih bila Mali Princ, tražila bih pilotu da mi nacrta bezbrižnost. I on bi umeo, sto posto.

Kad bih bila Pepeljuga, nabila bih maćehi dršku od metle u guzicu, a njenim kćerima nalupala šamare, i pobegla bih sa rumenim odžačarem, s njim je sreća, kakav princ!

Kad bih bila Snežana, napravila bih deal sa ogledalom da maže kraljici oči, šta smeta da joj govori da je ona (kraljica) najlepša, a ja bih otišla sa lovcem u šumu, al' ne da bi mi vadio srce *trep, trep*.

Kad bih bila tri praseta, u startu bih napravila kuću od cigle, i u njoj otvorila spa centar, a vuka zaposlila kao obezbeđenje, pa nek' duva onda kol'ko 'oće, ako mu se isplati.

Kad bih bila sedam jarića, spremila bih čekić da dočeka vučje prefarbane šape, pa nisam ja baš tako naivna da nasednem na lupetanje nekog tamo vuka.

I da završimo s vukom, kad bih bila Crvenkapa, ljubazno bih ponudila vuka onim vinom što sam ga ponela baki, pa kad se dripac ušljema, vezala bih ga repom (i glavom na dole) za neku  najvišu granu (ko bi mi pomogao? Pa lovac, vidiš da taj lola voli po bajkama da se smuca), pa nek' visi kao šunka dok ne dođe međed da mu odgrize nos!

A kad bih bila Devojčica sa šibicama... Pa, bila bih Devojčica sa šibicama, za nju alternative nema u ovom sebičnom svetu. 

Коментари

Negoslava каже…
Što me rastuži na kraju? A tako si bila vedra, sve do tad!
Nada Đurović каже…
Nego, znaš onu Njegoševu o čaši meda i čaši žuči... :o)))) I ja biram prokletu realnost.
Dragana Amarilis каже…
Joj, kraj je baš bolan.
Sve ostalo bi moglo da uđe u obaveznu lektiru :-)
Nada Đurović каже…
Dragana, ne bi mogla metla u gu'j'ci :D Ali, hvala! :D
Dragana Amarilis каже…
To ti misliš! Bojim se da nisi skoro se družila sa starijim osnovcima - šta oni čitaju na internetu i ovako, ovo što si ti napisala ostaje i dalje u domenu bajki.
Gordana каже…
A kad bi bila Alisa? Divno te je opet citati Nado :*
Nada Đurović каже…
Kad bih bila Alisa, pevala bih "Dunavom brodovi plove..." :o))))))